Sürekli yorgun olma sendromu Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sürekli halsizlik hissi ile mücadele etmeyi hayatınızın ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başardınız mı? O halde bu yazı tam aradığınız özellikleri taşıyor!

Sürekli yorgunluk hissi ve yataktan kalkmama arzusu fibromiyalji gibi halkın neredeyse birçoğunda gözlemlenen bir rahatsızlığa işaret etmektedir. Son zamanlarda halkın neredeyse her kesiminde gözlemlenebilecek bu rahatsızlığın tedavisindeki temel hedef ise hastanın bahsettiği belirtileri azaltmak veya tamamen ortaya kaldırmak olarak belirtilebilir. Hastalığın ilerleyen düzeyleri de ciddi sağlık sorunları statüsünde sayılmasa da hayat standartlarınızın düşmesine neden olmaktadır. Saatlerce yataktan kalkmaya yönelik çabanız genelde yanıt vermeyecektir. Tabi, her halsizlik hissiyatı fibromiyalji olarak yorumlanamaz. Fibromiyalji tanısı koyabilmek için uzun süreli tanı ve takip gerekmektedir. Oldukça karakteristik semptomları olan fibromiyalji tanısı sadece uzmanlar tarafından konulabilir, bunu unutmayın!

Bunun için fizik tedavi yaklaşımlarının yanı sıra psikolojik faktörlerin de bu tarz rahatsızlıklara neden olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak psikiyatri uzmanı tarafından doğru teşhislerle yaklaşılabilir. Hal böyle olunca çok detaylı bir analizin ardından karar vermek kaçınılmazdır. Ancak tedavi süresinin her iki koşulda da uzun olduğunu belirtmekte fayda var. Tamamen spesifik sonuçlara bağlı olarak her kişinin rahatsızlığa yönelik verdiği yanıt ve rehabilitasyon süresi değişmektedir.

İlginizi Çekebilir  İlk Kalp Nakli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu