Köpeğinizin doğru miktarda besin almasını sağlıyor musunuz?

Köpekleri sağlıklı tutmanın en iyi yollarından biri, doğru miktarda yiyecekle beslemektir. Çok az köpek beslenme yetersizliği çekebilir. Çok fazla sonuç olarak obezite ve bu durumla ilgili tüm sağlık sorunları ortaya çıkıyor:

  • Osteoartrit, çapraz bağ kopuşları ve intervertebral disk hastalığı gibi kas-iskelet sistemi sorunları
  • Konjestif kalp yetmezliği
  • Cushing hastalığı
  • Deri hastalıkları
  • Bazı kanser türleri

Maalesef, bireysel köpeklerin ne kadar yemeleri gerektiğini anlamanın kolay bir yolu yoktur. Yemek için doğru boyutun belirlenmesi, köpeklerin beslenen yeme türüne, günde kaç kez yemelerine, boyutlarına, metabolik oranlarına, yaptıkları egzersiz miktarına ve daha fazlasına bağlıdır.

İşlemi başlatmak için, köpek maması etiketi üzerindeki besleme kılavuzuna bir göz atın. Genellikle böyle bir tabloya sahip bir tablo olarak sunulurlar:

Köpeğiniz doğru besleniyor mu
Köpeğiniz doğru besleniyor mu

Aksi belirtilmediği sürece, bu miktarlar köpeğiniz için 24 saatlik bir süre için önerilen toplam miktardır. Çoğu yetişkin köpek günde iki öğün yemelidir (yavru genellikle üç veya daha fazla besleme gerektirir), bu nedenle masadaki miktarı, sunduğunuz yemek sayısıyla bölmelisiniz.

Köpeğinizin yaşam tarzı hakkındaki bilgilerinizle birlikte bu bilgiyi, köpeğinize sunacağınız başlangıçtaki gıda miktarını ortaya çıkarmak için birleştirin. Kilo alma eğiliminde nispeten aktif olmayan 35 kiloluk Corgi olsaydım, günde 2 fincan yiyecekle başlayabilirim. Öte yandan, eğer köpeğim 35 kiloluk bir Sınır Collie olsaydı, biraz daha beslerdim.

Sonra, bir ölçek ya da kullanmak için vücut kondisyon skorlama sistemi size sunuyoruz miktarı ince ayarını yapmak için. Her 2-4 haftada bir köpeğinizi kontrol edin ve sonuçlarınızın günlüğünü tutun. Köpeğiniz kilo verme veya vücut yağını uygunsuz bir şekilde alıyorsa veya kaybediyorsa, porsiyon boyutlarınızı uygun şekilde ayarlayın. Genel olarak sağlıklı bir ağırlıkta olan köpekler:

İlginizi Çekebilir  Köpek eğitimin de ses tonunun önemi
1 2 3 4 5Sonraki sayfa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu